Mental helse og prestasjonspress 

Bygg psykologisk trygghet med relasjonsbygging og relasjonskvalitet

Mange av oss opplever at forventningene på jobb, i familien og i sosiale sammenhenger stadig vokser. Har du noen gang tenkt over hvilken rolle du selv spiller i dette? Er du klar over dine egne styrker og svakheter – og tilsvarende hos dem rundt deg?

Er du modig nok til å utfordre deg selv og andre?

Et vellykket team består av mennesker som spiller hverandre gode. Når vi klarer å sette hverandre i situasjoner hvor vi kan bruke våre sterkeste sider, kan vi redusere stress, angst og frykt – og skape et miljø preget av tillit og mestring. Det handler om å dyrke styrkene først, og styrke svakhetene deretter. I stedet for å være feilsøkende, må vi spørre oss selv: Gir vi hverandre muligheten til å bli bedre der vi allerede er gode?


Dette foredraget dykker ned i hvordan du kan bidra med relasjonsbygging og relasjonskvalitet til et team som vil prestere – uten at noen bukker under for presset.


Vi vet ofte mest om hverandres formelle kompetanse, men hva med de mer skjulte sidene? Ferdigheter, sosial tilhørighet og psykisk helse spiller en minst like viktig rolle. Et team fungerer best når vi anerkjenner og bygger på hverandres styrker, ikke når vi utelukkende prøver å fikse svakhetene.


Foredraget tar utgangspunkt i den økende trenden med prestasjonspress, og hvordan den påvirker vår mentale helse. Du vil få konkrete verktøy og innsikt som hjelper deg med å redusere stress og bygge et team der alle føler seg verdsatt – både på jobb og i livet ellers.



Prestasjonspress kan sees i sammenheng med en avgrenset forståelse av normalitet med økende grad av perfeksjonisme.

Ungdoms deltakelse på flere arenaer, og påvirkning fra sosiale medier, gjør at de utsettes for stadig økende prestasjonspress. Noen ungdommer opplever at skole og idrett er et fristed fra sine foreldre, mens andre opplever det som sterkt press for å prestere. 

Innen idretten meldes det fra forskningen om at de unge opplever å takle press bedre trolig grunnet større glede og mestring.

Og sykemeldingsfraværet viser til økende psykisk helse som årsak til fravær fra jobb.



Vi ser på tre hovedtemaer som belyser forebyggende tiltak i dette svært viktige temaet. Du får verktøy du som voksenperson vil ha stor nytte av i din relasjon til dine medmennesker i hverdagen og i din profesjonelle rolle.

  • Mentale ferdigheter
  • Relasjonskvalitet
  • Kommunikasjon


Jeg har foreløpig satt opp to datoer for online foredrag. Mrk.: Du kan også bestille dette som et foredrag til din skole, FAU, bedrift eller idrettslag. 

  • tirsdag 24. september
  • onsdag 25. september

Deltakerpris er kr. 100,- per person. Betalingsinformasjon oppgis ved påmelding. Hjertelig velkommen til å delta på dette seminaret!

NB: Lenke til seminaret sendes ved registrert påmelding. Påmeldingsfrist for begge webinarene er fredag 20. september. OBS: Om du ønsker å bestille til din skole, idrettsklubb eller bedrift gjelder andre priser og tiden på foredraget kan vi bli enige om. Her vil det også bli mulighet til å gjennomføre en workshop etter foredraget er ferdig. 

Velkommen til å ta kontakt!